Zanimljivosti
zanimljivosti
-
listopada 13, 2011
Edit this post
Javno komunalno poduzeće "Gradina" iz Visa svojim širokim spektrom djelatnosti, dobrom organizacijom, učinkovitošću i sve pozitivnijom percepcijom od strane domicilnog stanovništva ( ali i stranaca, turista...) svakako zavređuje malo hvale i promocije. I evo prigode! Kad me Tonći ( Ante Klarić, direktor "Gradine, kolokvijalno - Bimbo) nazvao jutros i rekao da će skromno obilježiti primopredaju novog vozila za odvoz smeća ispred zgrade općine i da bi to bilo interesantno za zabilježit, rado sam se odazvao.
I eto me tamo... Već su tu gradonačelnik, direktor, djelatnici "Gradine" (Nikola i Kasim), dozapovjednik policijske postaje, lučki kapetan... A što lučki kapetan? Ma, ljudi moji, čovik je s pravom pomislio, s obzirom na visoke, tehnički sofisticirane reference novog vozila, da možda funkcionira i kao amfibija, pa zbog nadležnosti, je li, e?... U svakom slučaju vozilo predstavlja vrhunac tehnike u oblasti odvoza komunalnog otpada; prazni kontejnere, opere ih, "namiriše", svašta nešto... I cijena je vrhunska - s PDV-om oko 1,5 milijuna kuna. Zavod za zaštitu okoliša je donirao 40% sredstava, ostalo Gradina, Grad, mi...
Imao sam prilike ovog ljeta čuti od stranaca koji dolaze iz zemalja poznatih po čistoći i urednosti da su ugodno iznenađeni čistoćom Visa. Lipo za čut, zar ne? Stoga raduje i ovaj tehnološki pomak i praćenje suvremenih trendova u domeni gradske čistoće.
-
listopada 03, 2011
Edit this post
A vani ljeto zaboravilo prepustiti palicu jeseni. Još ga je po rivi, luci, plažama... Kažu, ovako lipo, bez kiše, biće sve do petka, možda i duže. Super! Svaki iskusni ortoped, fizijatar i fizioterapeut će ti preporučiti more i plivanje u rehabilitaciji kad si god to možeš priuštiti. A ovih dana se baš posrećilo rehabilitantima. (n.k.)
-
rujna 26, 2011
Edit this post
Na Kutu, ulica Vladimira Nazora 68, u konobi kuće Lincirovih već osmo ljeto Eta Linčir ima atelier gdje izrađuje umjetnički nakit. Od materijala koristi srebro i poludrago kamenje. Koralj, oniks, tigrovo oko, jaspis, kalcedon, labradorit... neki su od naziva. Pa školjka, viška školjka...
Već osmu godinu, a ja tek sad odlučio svratiti. Shame on me! Ali takav je ovaj blog, nesustavan i nepredvidiv. Zato drugi nisu zanemarivali Etu. Snimali su i pisali drugi; stranci, najviše Talijani... Ćakulamo o nakitu, prometu, starinama u ateljeu. Naučila me Eta i šta je škandalet.
Već osmu godinu, a ja tek sad odlučio svratiti. Shame on me! Ali takav je ovaj blog, nesustavan i nepredvidiv. Zato drugi nisu zanemarivali Etu. Snimali su i pisali drugi; stranci, najviše Talijani... Ćakulamo o nakitu, prometu, starinama u ateljeu. Naučila me Eta i šta je škandalet.
Pogledaj foto galeriju - OVDJE!
-
rujna 26, 2011
Edit this post
Na Kutu, ulica Vladimira Nazora 68, u konobi kuće Lincirovih već osmo ljeto Eta Linčir ima atelier gdje izrađuje umjetnički nakit. Od materijala koristi srebro i poludrago kamenje. Koralj, oniks, tigrovo oko, jaspis, kalcedon, labradorit... neki su od naziva. Pa školjka, viška školjka...
Već osmu godinu, a ja tek sad odlučio svratiti. Shame on me! Ali takav je ovaj blog, nesustavan i nepredvidiv. Zato drugi nisu zanemarivali Etu. Snimali su i pisali drugi; stranci, najviše Talijani... Ćakulamo o nakitu, prometu, starinama u ateljeu. Naučila me Eta i šta je škandalet.
Već osmu godinu, a ja tek sad odlučio svratiti. Shame on me! Ali takav je ovaj blog, nesustavan i nepredvidiv. Zato drugi nisu zanemarivali Etu. Snimali su i pisali drugi; stranci, najviše Talijani... Ćakulamo o nakitu, prometu, starinama u ateljeu. Naučila me Eta i šta je škandalet.
Pogledaj foto galeriju - OVDJE!
-
rujna 26, 2011
Edit this post
Ovaj otrovani palac na slici pripada jednoj izuzetno simpatičnoj viškoj nevisti koju ćemo drugom prigodom kvalitetnije fotografski predstaviti. Ovo je snimljeno mobitelom. Naime, na ulazu u dom zdravlja sreo sam joj supruga koji je upravo išao po nju. Kaže da ju je ubo škorpion u nožni palac.
- I kako joj je, kako je prošla?
- A živit će dok ne umre...
To Romano šalom prikriva zabrinutost.
To Romano šalom prikriva zabrinutost.
Pred ordinacijom smo. Marija upravo izlazi... Iz drugog pokušaja je privolimo da dopusti fotkanje palca. Vidite i sami kako se zacrvenio. Jutros je obula patiku i, ne znajući, dobila žalac u palac. Tek je nakon tri sata osjetila da nešto s palcom nije u redu i iz patike istresla - smrvljenog škorpiona! Sva sreća da je viški, a ne onaj iz Meksika . Prošlo je desetak sati, nema fibre i drugih opakijih znakova, pratiće eventualne promjene...
Nemo'š se više ni obut' u miru. Neviđeno dosad na Visu. Ili je netko od vas već imao slično iskustvo?
-
kolovoza 29, 2011
Edit this post
Već nekoliko dana radnici "Gradine" rade na renoviranju "Fronte" na Kutu. Fronta je prostor koji grad već desetljećima namjenjuje potrebama okupljanja Kućana ( i Kućana odseljenih na Luku ), uglavnom postarijih težaka i umirovljenika, gdje se uz novine, televiziju, karte... druže i provode večeri. Tu se vode diskusije o polju, sportu i politici, često i preglasne, otočki temperamentne; zapiva se, svadi se, pomiri se... Fronta je spona s vremenom koje se u nepovrat gubi u magli globalizacije.
***
-
kolovoza 16, 2011
Edit this post
Kad sam nedavno čitao Mosorov razgovor s Anelom Borčić saznao sam da je nova knjiga spremna za tisak i da će naslov najvjerovatnije biti "Kuća Pupuletovih". Odmah mi je zvučalo simpatično, a podatak da se radi o dvanaest priča učvrstilo je taj osjećaj. Dvanaest. Hermetički cjelovito i duboko... Rekli bi Indijci za Anelu da je stara duša, melankolična, ali ne i nesretna. "Usisala" je širok raspon ljudskih i otočkih naravi i sudbina, "probavila" ih uz nelagodu i grčeve i zagospodarila njima zauvijek.
E, dragi moji "judi sa škorupa", znam, znam... Vi bi filmić, je li tako? (n.k.)
-
srpnja 15, 2011
Edit this post
Nedavno me Andrija Pečarić "Guja" s razlogom prekorio: - O svemu si pisao na svom blogu, a o klubu DDK - ništa. I stvarno je u pravu. Mea culpa! A zavridili su. Itekako! Jer godinama samozatajno daruju tu dragocjenu tekućinu. I tako se ja jutros našao u Komiži gdje je ovog puta organizirano darivanje krvi. U prostoru gradske čitaonice izmjenjivali su se članovi kluba, Višani i Komižani ... i Pojori, jer je klub zajednički za cijeli otok. Ravnatelj otočkog Crvenog križa dipl. iur. Zoran Bulajić prednjači brojem darivanja - danas 84. put. Među Komižanima je najviše "krvario" Nikola Zanki "Cmilj" koji, na pitanje o broju davanja, odmahuje rukom i veli: - Ne znam koliko san puta dao krv, al' ovo ti je zanimljivije... I pokazuje mi, u iskaznicu darivatelja, zataknute mudroslove. Nikica Vojković "Cvic" je lani imao zdravstvenih problema pa više nije aktivni davatelj, ali zato ima svoju "funkcionersku" ulogu... Mnoge nisam zabilježio kamerom ni spomenuo pojedinačno, ali njima do toga nije mnogo ni stalo. Ipak, bit će još prilika. Možda već za tri mjeseca u Visu gdje je slijedeće okupljanje.
-
srpnja 15, 2011
Edit this post
Nedavno me Andrija Pečarić "Guja" s razlogom prekorio: - O svemu si pisao na svom blogu, a o klubu DDK - ništa. I stvarno je u pravu. Mea culpa! A zavridili su. Itekako! Jer godinama samozatajno daruju tu dragocjenu tekućinu. I tako se ja jutros našao u Komiži gdje je ovog puta organizirano darivanje krvi. U prostoru gradske čitaonice izmjenjivali su se članovi kluba, Višani i Komižani ... i Pojori, jer je klub zajednički za cijeli otok. Ravnatelj otočkog Crvenog križa dipl. iur. Zoran Bulajić prednjači brojem darivanja - danas 84. put. Među Komižanima je najviše "krvario" Nikola Zanki "Cmilj" koji, na pitanje o broju davanja, odmahuje rukom i veli: - Ne znam koliko san puta dao krv, al' ovo ti je zanimljivije... I pokazuje mi, u iskaznicu darivatelja, zataknute mudroslove. Nikica Vojković "Cvic" je lani imao zdravstvenih problema pa više nije aktivni davatelj, ali zato ima svoju "funkcionersku" ulogu... Mnoge nisam zabilježio kamerom ni spomenuo pojedinačno, ali njima do toga nije mnogo ni stalo. Ipak, bit će još prilika. Možda već za tri mjeseca u Visu gdje je slijedeće okupljanje.
-
srpnja 12, 2011
Edit this post
Prije tri dana, u subotnje jutro, Vis je dobio novog stanovnika, imigranta, prvog primjerka svoje vrste koji/a se, doplivavši do Štracini, tamo i uzverao/la. Ne znamo, dakle, je li mužjak (vepar) ili ženka (krmača). Divji prosac! Do sad nezabilježeno na Visu. Ne znam hoće li ovaj događaj ostaviti traga u otočkoj toponimiji (na pr. "Punta od divjega projca"), ili neće, jer će to zavisiti o uspjehu ili neuspjehu misije osvajanja i nastanjivanja ove tvrđave Jadrana, bastiona bez zmija otrovnica, mungosa i inih nepoželjnih vrsta kojih bi se mnogi rado riješili na kopnu bližim otocima. I bez ovog posta ova se vijest usmenom predajom proširila otokom; neugodna za odgovorne u Lovačkom društvu, a uznemirujuća i zabrinjavajuća za vinogradare i većinu otočana. U svakom slučaju činjenica koju ne treba dramatizirati, ali ni omalovažavati. Ponajmanje skrivati.
Možda su lovci u ova tri dana uspjeli "utiho" i riješiti problem... a možda će vam slijedećih godina ipak dobro doći riceta Foranina Marina (vidi dolje) za pripremu divjega projca.
Evo i ekskluzivni snimci; prvi put fotografiran divji prosac koji je zakoračio na Vis! Mobitelom ga je snimio Nino Ilić - "Šuro" koji je tuda prolazio gliserom. Na žalost, rezolucija je takva kakva je - 320x240, ali je fotodokumentacijska vrijednost i vjerodostojnost neupitna.
Meso vajo štivat u velu terinu oli zdravu teću, butat po njemu isicene KAPULE, koji špig LUKA, koju grancicu KADUJE i ZUMRADA, smecit koje zarno PAPRA, ni zgorega ni KORIJANDULA i alavija zalit dobrim CORNIM VINOM. Neka tako pocije pol dona, (ni šćete ako i veće vrimena!), dobro ga je i voltat koji put.
Meso dobro otrest, ocidit i poSOLit pok sa svih bondih popeć na UJE, cisto maslinovo oli mišono, neka ćapo kroštu, a onda ga izvadit, zamažinat PAPRA i daržat pokriveno. Ono vino di se mocilo pokuhot i procidit.
Sad vajo isić suficijento friške KAPULE i šufigovat tako da se molo ono ca se ćapalo za dno. Svakako žuntat KAROTE izgratone, ako se imo i korijena od PETRUSIMULA, dopokon fetu i od SELENA a kako zasuši podlivat sa po fregulu onega prociđenega vina.
Na škonšumonu verduru vrotit meso i oni šug ca ga je pokriveno molalo pok ga sa pomnjom voltovat i po potribi zalivat onim vinom a ako je digodera i JUHE, anke bon!
Kad je meso dobota omeklo za jist, ucinit ga u manje bokune, butat povar fregulicu CARVENE PAPRIKE, ne puno KONŠERVE, bićerin-dvo VARENIKA (zaminije ga kućarin MARMELADE, nojboje od grožja oli šljivih, rastopjen u pol žmula PROŠEKA!), meju parste MARAVINCA i ne preveć drugih travicih od zocina, svakako brokvicu-dvi GARIFULIĆA i bokun kore od LIMUNA (bez onega bilega jerbo bi zagorcilo!).
Zalit da oblije, neka ucini nikoliko glogojih, onda zbasat i neka se na pomalo dofinije. Najuštat SOL, PAPOR friško mliveni a oni koji voli manje slotko neka štruko koju kapju LIMUNA. Šug se hoće da je gust ma ga tuko bit.
Vajo da pocine pol ure, tri kvorta pri nego će se blagovat. Kumpanjo se sa njokima oli pulentom oli debjom maništrom, kako ko veće voli.
Vino CORNO, štajunono ? neka ga ne fali!
Dobar kus! :)
Možda su lovci u ova tri dana uspjeli "utiho" i riješiti problem... a možda će vam slijedećih godina ipak dobro doći riceta Foranina Marina (vidi dolje) za pripremu divjega projca.
Evo i ekskluzivni snimci; prvi put fotografiran divji prosac koji je zakoračio na Vis! Mobitelom ga je snimio Nino Ilić - "Šuro" koji je tuda prolazio gliserom. Na žalost, rezolucija je takva kakva je - 320x240, ali je fotodokumentacijska vrijednost i vjerodostojnost neupitna.
*****
RECEPT (Izvor:http://www.cimahvar.org/forum/viewtopic.php?p=27618)
Parvo tuko dobavit PRAJCEVINU (boje mlaju nego stariju) a to se more ako ti je punac oli konjod kacadur a moreš imat i nesriću beknit ga sa autom, more ti ga kogodera darovat a moreš ga i ćapat u trapulu tipa ?takujin?.RECEPT (Izvor:http://www.cimahvar.org/forum/viewtopic.php?p=27618)
Meso vajo štivat u velu terinu oli zdravu teću, butat po njemu isicene KAPULE, koji špig LUKA, koju grancicu KADUJE i ZUMRADA, smecit koje zarno PAPRA, ni zgorega ni KORIJANDULA i alavija zalit dobrim CORNIM VINOM. Neka tako pocije pol dona, (ni šćete ako i veće vrimena!), dobro ga je i voltat koji put.
Meso dobro otrest, ocidit i poSOLit pok sa svih bondih popeć na UJE, cisto maslinovo oli mišono, neka ćapo kroštu, a onda ga izvadit, zamažinat PAPRA i daržat pokriveno. Ono vino di se mocilo pokuhot i procidit.
Sad vajo isić suficijento friške KAPULE i šufigovat tako da se molo ono ca se ćapalo za dno. Svakako žuntat KAROTE izgratone, ako se imo i korijena od PETRUSIMULA, dopokon fetu i od SELENA a kako zasuši podlivat sa po fregulu onega prociđenega vina.
Na škonšumonu verduru vrotit meso i oni šug ca ga je pokriveno molalo pok ga sa pomnjom voltovat i po potribi zalivat onim vinom a ako je digodera i JUHE, anke bon!
Kad je meso dobota omeklo za jist, ucinit ga u manje bokune, butat povar fregulicu CARVENE PAPRIKE, ne puno KONŠERVE, bićerin-dvo VARENIKA (zaminije ga kućarin MARMELADE, nojboje od grožja oli šljivih, rastopjen u pol žmula PROŠEKA!), meju parste MARAVINCA i ne preveć drugih travicih od zocina, svakako brokvicu-dvi GARIFULIĆA i bokun kore od LIMUNA (bez onega bilega jerbo bi zagorcilo!).
Zalit da oblije, neka ucini nikoliko glogojih, onda zbasat i neka se na pomalo dofinije. Najuštat SOL, PAPOR friško mliveni a oni koji voli manje slotko neka štruko koju kapju LIMUNA. Šug se hoće da je gust ma ga tuko bit.
Vajo da pocine pol ure, tri kvorta pri nego će se blagovat. Kumpanjo se sa njokima oli pulentom oli debjom maništrom, kako ko veće voli.
Vino CORNO, štajunono ? neka ga ne fali!
Dobar kus! :)
-
srpnja 12, 2011
Edit this post
Prije tri dana, u subotnje jutro, Vis je dobio novog stanovnika, imigranta, prvog primjerka svoje vrste koji/a se, doplivavši do Štracini, tamo i uzverao/la. Ne znamo, dakle, je li mužjak (vepar) ili ženka (krmača). Divji prosac! Do sad nezabilježeno na Visu. Ne znam hoće li ovaj događaj ostaviti traga u otočkoj toponimiji (na pr. "Punta od divjega projca"), ili neće, jer će to zavisiti o uspjehu ili neuspjehu misije osvajanja i nastanjivanja ove tvrđave Jadrana, bastiona bez zmija otrovnica, mungosa i inih nepoželjnih vrsta kojih bi se mnogi rado riješili na kopnu bližim otocima. I bez ovog posta ova se vijest usmenom predajom proširila otokom; neugodna za odgovorne u Lovačkom društvu, a uznemirujuća i zabrinjavajuća za vinogradare i većinu otočana. U svakom slučaju činjenica koju ne treba dramatizirati, ali ni omalovažavati. Ponajmanje skrivati.
Možda su lovci u ova tri dana uspjeli "utiho" i riješiti problem... a možda će vam slijedećih godina ipak dobro doći riceta Foranina Marina (vidi dolje) za pripremu divjega projca.
Evo i ekskluzivni snimci; prvi put fotografiran divji prosac koji je zakoračio na Vis! Mobitelom ga je snimio Nino Ilić - "Šuro" koji je tuda prolazio gliserom. Na žalost, rezolucija je takva kakva je - 320x240, ali je fotodokumentacijska vrijednost i vjerodostojnost neupitna.
Parvo tuko dobavit PRAJCEVINU (boje mlaju nego stariju) a to se more ako ti je punac oli konjod kacadur a moreš imat i nesriću beknit ga sa autom, more ti ga kogodera darovat a moreš ga i ćapat u trapulu tipa ?takujin?.
Meso vajo štivat u velu terinu oli zdravu teću, butat po njemu isicene KAPULE, koji špig LUKA, koju grancicu KADUJE i ZUMRADA, smecit koje zarno PAPRA, ni zgorega ni KORIJANDULA i alavija zalit dobrim CORNIM VINOM. Neka tako pocije pol dona, (ni šćete ako i veće vrimena!), dobro ga je i voltat koji put.
Meso dobro otrest, ocidit i poSOLit pok sa svih bondih popeć na UJE, cisto maslinovo oli mišono, neka ćapo kroštu, a onda ga izvadit, zamažinat PAPRA i daržat pokriveno. Ono vino di se mocilo pokuhot i procidit.
Sad vajo isić suficijento friške KAPULE i šufigovat tako da se molo ono ca se ćapalo za dno. Svakako žuntat KAROTE izgratone, ako se imo i korijena od PETRUSIMULA, dopokon fetu i od SELENA a kako zasuši podlivat sa po fregulu onega prociđenega vina.
Na škonšumonu verduru vrotit meso i oni šug ca ga je pokriveno molalo pok ga sa pomnjom voltovat i po potribi zalivat onim vinom a ako je digodera i JUHE, anke bon!
Kad je meso dobota omeklo za jist, ucinit ga u manje bokune, butat povar fregulicu CARVENE PAPRIKE, ne puno KONŠERVE, bićerin-dvo VARENIKA (zaminije ga kućarin MARMELADE, nojboje od grožja oli šljivih, rastopjen u pol žmula PROŠEKA!), meju parste MARAVINCA i ne preveć drugih travicih od zocina, svakako brokvicu-dvi GARIFULIĆA i bokun kore od LIMUNA (bez onega bilega jerbo bi zagorcilo!).
Zalit da oblije, neka ucini nikoliko glogojih, onda zbasat i neka se na pomalo dofinije. Najuštat SOL, PAPOR friško mliveni a oni koji voli manje slotko neka štruko koju kapju LIMUNA. Šug se hoće da je gust ma ga tuko bit.
Vajo da pocine pol ure, tri kvorta pri nego će se blagovat. Kumpanjo se sa njokima oli pulentom oli debjom maništrom, kako ko veće voli.
Vino CORNO, štajunono ? neka ga ne fali!
Dobar kus! :)
Možda su lovci u ova tri dana uspjeli "utiho" i riješiti problem... a možda će vam slijedećih godina ipak dobro doći riceta Foranina Marina (vidi dolje) za pripremu divjega projca.
Evo i ekskluzivni snimci; prvi put fotografiran divji prosac koji je zakoračio na Vis! Mobitelom ga je snimio Nino Ilić - "Šuro" koji je tuda prolazio gliserom. Na žalost, rezolucija je takva kakva je - 320x240, ali je fotodokumentacijska vrijednost i vjerodostojnost neupitna.
Parvo tuko dobavit PRAJCEVINU (boje mlaju nego stariju) a to se more ako ti je punac oli konjod kacadur a moreš imat i nesriću beknit ga sa autom, more ti ga kogodera darovat a moreš ga i ćapat u trapulu tipa ?takujin?.
Meso vajo štivat u velu terinu oli zdravu teću, butat po njemu isicene KAPULE, koji špig LUKA, koju grancicu KADUJE i ZUMRADA, smecit koje zarno PAPRA, ni zgorega ni KORIJANDULA i alavija zalit dobrim CORNIM VINOM. Neka tako pocije pol dona, (ni šćete ako i veće vrimena!), dobro ga je i voltat koji put.
Meso dobro otrest, ocidit i poSOLit pok sa svih bondih popeć na UJE, cisto maslinovo oli mišono, neka ćapo kroštu, a onda ga izvadit, zamažinat PAPRA i daržat pokriveno. Ono vino di se mocilo pokuhot i procidit.
Sad vajo isić suficijento friške KAPULE i šufigovat tako da se molo ono ca se ćapalo za dno. Svakako žuntat KAROTE izgratone, ako se imo i korijena od PETRUSIMULA, dopokon fetu i od SELENA a kako zasuši podlivat sa po fregulu onega prociđenega vina.
Na škonšumonu verduru vrotit meso i oni šug ca ga je pokriveno molalo pok ga sa pomnjom voltovat i po potribi zalivat onim vinom a ako je digodera i JUHE, anke bon!
Kad je meso dobota omeklo za jist, ucinit ga u manje bokune, butat povar fregulicu CARVENE PAPRIKE, ne puno KONŠERVE, bićerin-dvo VARENIKA (zaminije ga kućarin MARMELADE, nojboje od grožja oli šljivih, rastopjen u pol žmula PROŠEKA!), meju parste MARAVINCA i ne preveć drugih travicih od zocina, svakako brokvicu-dvi GARIFULIĆA i bokun kore od LIMUNA (bez onega bilega jerbo bi zagorcilo!).
Zalit da oblije, neka ucini nikoliko glogojih, onda zbasat i neka se na pomalo dofinije. Najuštat SOL, PAPOR friško mliveni a oni koji voli manje slotko neka štruko koju kapju LIMUNA. Šug se hoće da je gust ma ga tuko bit.
Vajo da pocine pol ure, tri kvorta pri nego će se blagovat. Kumpanjo se sa njokima oli pulentom oli debjom maništrom, kako ko veće voli.
Vino CORNO, štajunono ? neka ga ne fali!
Dobar kus! :)
Pretplati se na:
Postovi
(
Atom
)
Oznake
Adsense
aerodrom
Anatomija otoka
Anči Fabijanović
Anela Borčić
ankete
apartmani vis
arheologija
arhitektura
baština
BaVul
bike video
Biševo
blog
blogosfera
boćanje
Bogoljub Mitraković
Boris Čargo
Boško Budisavljević
brodovi
crkva
crna kronika
čestitke
Češka vila
dizajn
Dobrila Cvitanović
Dom starih
don Ivica Huljev
don Milan Šarić
Don Paulin
Draga Vojković Cepotova
društvene mreže
Dunja Bezjak
ekologija
estrada
fešte
film
Firefly 8SE 4K
flora
foto vremeplov
fotografija
fotomontaža
galeb
gastro
generacije
glazba
Goran Mladineo
grad
grad-objave
gradonačelniik
gradonačelnik
Gradsko vijeće
Hajduk
HEP
HGG Vis
hoteli Vis
HPD Hum
Hrvati u svijetu
Hrvatska
Hrvatska zora
humanitarne akcije
humor
HVIDR-a
in memoriam
Ivica Roki
Ivo Radica
Iz drugih medija
Jakša Fiamengo
jedrenje
Joško Božanić
Joško Repanić
Kalambera
kalendar
kartanje
kazalište
kino
književnost
Komiža
komunala
korona
košarka
kriket
Kućani
kućni ljubimci
kultura
Kut
laptop Acer
latest
Lavurat za poja
likovna umjetnost
limuni
logo
lokacije
ljudi
m/t Lastovo
Mamma mia 2
Matica hrvatska
medijski ponedjeljak
Metković
mladi
Modra špilja
more
MUP
najava događanja
najave
naslovnica
Natalia Borčić
Nevio Marasović
Nikola Kežić
Nikša Sviličić
NK
NK VIS
nogomet
Norway
novo
obrazovanje
oglasna ploča
oglašavanje
oružje
osmrtnice
osobno
OŠ Vis
otoci
otok
otok Vis
pčelarstvo
Petra Kapor
planinari
ples
Podšpilje
poklod
Pokret otoka
polemike
politika
poljoprivreda
pomorci
portret
posao
povijest
poznati
priroda
promet
promo
Prostorni plan
PROVISLO
Ranko Marinković
razgovor
reportaža
restoran "Val"
restorani-konobe
ribe
Rodoslovlje
Rogačić
ronjenje
Rukavac
Siniša Brajčić
Slavomir Raffanelli
slider
slider2
sobe
Split
sport
Srebrna
Srećko Marinković
SŠ AMK
stare kartoline
Stipe Vojković
svijet
škola
škrinjica
Tihana Skerbić
time lapse
tradicija
trajekti
trčanje
turizam
udruga Svima
unučica
urbanizam
USA
uvale
veja
Veljko Mratinić Brojne
VERN'
Vesna Bučić
video
video razglednica
video vijesti
vijesti
vijesti vis
vinogradarstvo
Vis
viški govor
viški plivački maraton
vjenčanja
Vjerni Visu
Vodovod i odvodnja
vrijeme
vrtić
Vukovar
zabava
zanimljivosti
zdravlje
zdravstvo
Zima na otoku
znamenitosti
Ženaglava
životinje
žutilo
Popularni postovi
-
Kad na Vis ne bi doseljavali ljudi iz ostatka Hrvatske, BiH i svijeta i kad bi na otoku kao jedini pokazatelj vrijedio vitalni indeks (broj ...
-
I prije nego sam ušao u Kulturni centar na predstavljanje knjige poezije već su mi se oči i objektiv fotoaparata nauživali poezije same...
-
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab...
-
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae a...
-
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab i...
-
Poznato je da su objektivi skupi, a širokokutni su uvijek u trendu, posebice kod snimanja interijera, soba, apartmana, vila... Podrazumijeva...
-
Na Kutu, nasuprot restorana Val, otvorena je nova butiga u kojoj se nudi piće, gulošćine, suveniri... I još p...