MoÅŸda su lovci u ova tri dana uspjeli "utiho" i rijeÅ¡iti problem... a moÅŸda Äe vam slijedeÄih godina ipak dobro doÄi riceta Foranina Marina (vidi dolje) za pripremu divjega projca.
Evo i ekskluzivni snimci; prvi put fotografiran divji prosac koji je zakoraÄio na Vis! Mobitelom ga je snimio Nino IliÄ - "Å uro" koji je tuda prolazio gliserom. Na ÅŸalost, rezolucija je takva kakva je - 320x240, ali je fotodokumentacijska vrijednost i vjerodostojnost neupitna.
Parvo tuko dobavit PRAJCEVINU (boje mlaju nego stariju) a to se more ako ti je punac oli konjod kacadur a moreÅ¡ imat i nesriÄu beknit ga sa autom, more ti ga kogodera darovat a moreÅ¡ ga i Äapat u trapulu tipa ?takujin?.
Meso vajo Å¡tivat u velu terinu oli zdravu teÄu, butat po njemu isicene KAPULE, koji Å¡pig LUKA, koju grancicu KADUJE i ZUMRADA, smecit koje zarno PAPRA, ni zgorega ni KORIJANDULA i alavija zalit dobrim CORNIM VINOM. Neka tako pocije pol dona, (ni Å¡Äete ako i veÄe vrimena!), dobro ga je i voltat koji put.
Meso dobro otrest, ocidit i poSOLit pok sa svih bondih popeÄ na UJE, cisto maslinovo oli miÅ¡ono, neka Äapo kroÅ¡tu, a onda ga izvadit, zamaÅŸinat PAPRA i darÅŸat pokriveno. Ono vino di se mocilo pokuhot i procidit.
Sad vajo isiÄ suficijento friÅ¡ke KAPULE i Å¡ufigovat tako da se molo ono ca se Äapalo za dno. Svakako ÅŸuntat KAROTE izgratone, ako se imo i korijena od PETRUSIMULA, dopokon fetu i od SELENA a kako zasuÅ¡i podlivat sa po fregulu onega prociÄenega vina.
Na škonšumonu verduru vrotit meso i oni šug ca ga je pokriveno molalo pok ga sa pomnjom voltovat i po potribi zalivat onim vinom a ako je digodera i JUHE, anke bon!
Kad je meso dobota omeklo za jist, ucinit ga u manje bokune, butat povar fregulicu CARVENE PAPRIKE, ne puno KONÅ ERVE, biÄerin-dvo VARENIKA (zaminije ga kuÄarin MARMELADE, nojboje od groÅŸja oli Å¡ljivih, rastopjen u pol ÅŸmula PROÅ EKA!), meju parste MARAVINCA i ne preveÄ drugih travicih od zocina, svakako brokvicu-dvi GARIFULIÄA i bokun kore od LIMUNA (bez onega bilega jerbo bi zagorcilo!).
Zalit da oblije, neka ucini nikoliko glogojih, onda zbasat i neka se na pomalo dofinije. NajuÅ¡tat SOL, PAPOR friÅ¡ko mliveni a oni koji voli manje slotko neka Å¡truko koju kapju LIMUNA. Å ug se hoÄe da je gust ma ga tuko bit.
Vajo da pocine pol ure, tri kvorta pri nego Äe se blagovat. Kumpanjo se sa njokima oli pulentom oli debjom maniÅ¡trom, kako ko veÄe voli.
Vino CORNO, Å¡tajunono ? neka ga ne fali!
Dobar kus! :)
Nema komentara
Objavi komentar